Passie voor inspecteren

Wij verzorgen bouwkundige keuringen, opleveringskeuringen en het
meerjarenonderhoudsplan door heel Nederland.

Bel 085 - 485 93 48

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat staat er in een bouwkundig rapport?
Dat hangt af van de aanleiding voor de bouwkundige keuring. Voor bouwkundige rapporten bij aan- en verkoop geldt bijvoorbeeld dat deze voldoen aan de normen van de NHG, Stichting Waarborg Fonds Eigen Woningen en worden geaccepteerd door alle erkende hypotheekverstrekkers. De inhoud van andere bouwkundige rapporten (zoals een meerjaren onderhoudsplan of bouwkundige keuring van een gebrek of specifiek bouwdeel) is afgestemd op de aanleiding, een onafhankelijk bouwkundig advies op maat dus.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een bouwkundige keuring?
Een taxatie geeft antwoord op de waarde van de woning en wordt uitgevoerd door een gecertificeerd makelaar/taxateur. De bouwkundige kwaliteit van de woning is beperkt van invloed op de uitkomst van de taxatie. Daarom is een woningkeuring een goede aanvulling op de taxatie!

Zijn de adviseurs gecertificeerd, welke eisen worden aan ze gesteld?
In Nederland zijn géén algemene eisen voor bouwkundig adviseurs, er zijn er dan ook zeer veel. Certificering bestaat er ook niet op het gebied van bouwkundige keuringen, laat u dus niet misleiden! Bij bouwkundigekeuring.nl werken we enkel met adviseurs die aantoonbare ervaring hebben en over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Elke adviseur heeft een individuele selectieprocedure doorlopen. Ook kijken we naar opleiding, behaalde cursuscertificaten en inschrijvingen in registers als NVDO, Sertum en Nivre.

Zijn de kosten voor de bouwkundige keuring aftrekbaar van de belasting?
Ja, indien de kosten direct samenhangen met het afsluiten van een hypotheek bij aankoop, verbetering of onderhoud van een woning. Wanneer de hypotheekverstrekker een bouwkundig rapport vereist, bijvoorbeeld bij Nationale Hypotheek Garantie, kunt u de kosten dus als aftrekpost bij uw belastingaangifte opgeven. Prettig om te weten!

Als ik een bouwkundige keuring van een appartement laat uitvoeren, wordt dan het gehele gebouw bekeken?
Nee, tenzij u specifiek aangeeft het gehele gebouw te willen laten onderzoeken. Dit is echter de verantwoordelijkheid van de VvE. Bij de bouwkundige keuring van een appartement kijken we naar het appartementsrecht, alle aangrenzende algemene bouwdelen en geven we een indruk van de algehele staat van het complex. Het is belangrijk om na te vragen of de VvE in het bezit is van een actueel meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Zo niet, dan kunnen wij een aanbieding doen om deze op te laten stellen.

Ik heb een bouwkundig gebrek aan mijn woning, ben ik aan het juiste adres?
Absoluut! Heeft u behoefte aan een onafhankelijk advies over uw woning, dan biedt een bouwkundige keuring uitkomst. Denk aan bijvoorbeeld scheuren in uw muur, dak advies en kruipruimte onderzoek. Bespaar uzelf mogelijk vele euro’s door eerst een visuele bouwkundige keuring uit te laten voeren en laat u goed adviseren en voorlichten door een onafhankelijk bouwkundig adviseur.

Deze tevreden klanten gingen u voor..."Na het activeren van onze VvE moest het achterstallig onderhoud in kaart worden gebracht en een onderhoudsplan worden opgesteld. Uitstekende service via bouwkundigekeuring.nl"
Aron van Borgharen namens VvE, Amsterdam