Snel een bouwkundige keuring en rapport nodig? Bel 085 489 16 06

Meerjarenonderhoudsplan Rotterdam

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) nodig in Rotterdam? Bij ons bent u aan het juiste adres! Dagelijks zijn wij te vinden in Rotterdam voor het uitvoeren van bouwkundige inspecties en het opstellen van bouwkundige rapporten en het MJOP (o.a. voor VvE's). 

Het MJOP is de basis voor een goed onderhoudsbeleid en het bepalen van reserveringen. Daarnaast zijn de meeste VvE's statutair verplicht om een MJOP te hebben. Ook heeft de Rijksoverheid bepaald dat VvE's per 1 januari 2018 verplicht zijn 0,5% van de herbouwwaarde jaarlijks te reserveren en/of de reservering te onderbouwen met een goed MJOP.

De basis van een meerjarenonderhoudsplan is een bouwkundige inspectie en opname volgens de NEN2767 conditiemeting door een deskundige inspecteur/adviseur uit de regio Rotterdam. De resultaten van de inspectie worden verwerkt in MJOP-software (O-Prognose). 

De adviseur stelt een uitgebreid bouwkundig rapport op met de conditiescores van alle bouwdelen, foto's, bouwkundig advies en een kosteninidicatie van direct uit te voeren herstel- en onderhoudswerkzaamheden. In de praktijk blijkt dat een MJOP achterstallig onderhoud voorkom.

Het toekomstige onderhoud wordt vervolgens gepland en begroot voor een periode van 10, 15, 20 of 25 jaar in de meerjarenonderhoudsplanning.

Waarom een goed MJOP?

  • Inzicht in huidige bouwkundige staat
  • Planning en begroting toekomstig onderhoud
  • Goed onderhouden gebouw of complex
  • Gezonde financiële huishouding
  • Bepaling van de benodigde reserveringen en VvE-bijdrage

Ook voor beheerders van vastgoed en organisaties is een meerjaren onderhoudsplan een zeer belangrijk middel. Voor goed vve beheer, facilitymanagement en vastgoedbeheer geldt: het meerjarenonderhoudsplan is een must.

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan Voorbeeldrapport MJOP Bel ons direct via 85 489 1606