Snel een bouwkundige keuring en rapport nodig? Bel 085 489 16 06

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is de basis voor een goed onderhoudsbeleid en het bepalen van benodigde reserveringen.

Daarnaast zijn veel VvE's statutair verplicht om een MJOP te hebben. Ook heeft de Rijksoverheid bepaald dat VvE's per 1 januari 2018 verplicht zijn 0,5% van de herbouwwaarde jaarlijks te reserveren en/of de reservering te onderbouwen met een goed MJOP.

Wij verzorgen bouwkundige inspecties en het meerjarenonderhoudsplan voor grote én kleine VvE’s (al vanaf € 600,00), maar ook voor beheerders en voor andere vastgoedobjecten. De basis van een MJOP is een bouwkundige inspectie volgens de NEN2767 conditiemeting. De resultaten van de inspectie worden verwerkt in MJOP-software (O-Prognose). Hieruit volgt een bouwkundig rapport en een onderhoudsplan. Het rapport bevat de conditiescores van alle bouwdelen, eventueel achterstallig onderhoud, foto's, bouwkundig advies en een kostenraming van direct noodzakelijke werkzaamheden. Daarbij komt een onderhoudsplanning van 15, 20 of 25 jaar.

Ook voor beheerders van vastgoed is een meerjaren onderhoudsplan een zeer belangrijk middel. Voor goed VvE beheer, facilitymanagement en vastgoedbeheer geldt: het meerjarenonderhoudsplan is een must. O.a. in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn wij dagelijks te vinden voor het uitvoeren van bouwkundige inspecties en het opstellen van het onderhoudsbegrotingen.

Bouwkundigekeuring.nl
Wij weten nu waar we aan toe zijn

'Na het activeren van onze slapende VvE moest het achterstallig onderhoud in kaart worden gebracht en een MJOP worden opgesteld. Bouwkundigekeuring.nl heeft ons uitstekend geholpen.

De adviseur ging zeer grondig te werk en we hebben een zeer uitgebreid en duidelijk bouwkundig rapport ontvangen inclusief MJOP. Als VvE zijn we hier absoluut mee geholpen!'

bouwkundigekeuring.nl

VvE Marnixstraat (8 app), Amsterdam