Snel een bouwkundige keuring en rapport nodig? Bel 085 489 16 06

Veel vraag naar MJOP voor de kleine VvE (<10 app)

Dinsdag 20 maart 2018

Ongeveer 50% van alle VvE's spaart te weinig voor onderhoud. Bron: Rijksoverheid

Daarom heeft de Rijksoverheid per 1 januari 2018 de wet verbeteren functioneren VvE's ingevoerd. Deze wet bepaalt dat VvE's genoeg geld moeten reserveren voor onderhoud.

Een minimale verplichte reservering van 0,5% van de herbouwwaarde per jaar, of een reservering op basis van een goed Meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Door de invoering van deze wet merken wij een enorme stijging in het aantal aanvragen van MJOP's. Met name heel veel kleine (slapende) VvE's vragen nu een MJOP aan. Dat is logisch omdat in de 4 grote steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag alleen al een enorme hoeveelheid kleine VvE's aanwezig is. Ook veel slapende, niet actieve, VvE's komen nu in actie en vragen een MJOP aan.

Dit komt ook omdat banken en hypotheekverstrekkers tegenwoordig bijna altijd het MJOP opvragen en inzage willen hebben in de financiën van de VvE, alvorens een hypotheek willen verstrekken bij aankoop van een appartement.

Voor kleine VvE's leveren wij dagelijks MJOP's en bouwkundige keuringen tegen aantrekkelijke tarieven. Vanaf €899,00 inclusief BTW heeft u al een goed en compleet rapport.

Zie Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)Tarieven voor meer informatie of bel ons 085 - 489 16 06

Nieuwsoverzicht